26 жовтня 2012 р.

Олімпійське вогнище у космосі

 . Стадион и ЗемляРосійський екіпаж Міжнародної космічної станціі винесе у відкритий космос Олімпійський вогонь, повідомили в Роскосмосі. Відзначається також, що факел буде без вогню, оскільки відкритий вогонь ніхто не дозволить відправити на Міжнародну космічну станцію. Крім того, у відкритому космосі горіти він не буде


"Це буде не копія, а один в один факел, точно такий же, як буде на Олімпіаді. Один з факелів, яких буде кілька тисяч", - повідомив заступник голови Роскосмосу Віталій Давидов.
 Відзначається також, що факел буде без вогню, оскільки відкритий вогонь ніхто не дозволить відправити на МКС. Крім того, у відкритому космосі горіти він не буде.
 
За його словами, сценарій виходу у відкритий космос узгоджений з Олімпійським комітетом. "Здається, він навіть затверджений вже", - сказав Давидов. Проте він не став розкривати, як проходитиме церемонія виносу факела з борту МКС. Імовірно, факел побуває в космосі в листопаді.

 
У відкритий космос факел винесуть російські космонавти Олег Котов та Сергій Рязанський, які разом з американським астронавтом Майклом Хопкінсом прибудуть на станцію в кінці.
Естафета Олімпійського вогню стартує 7 жовтня 2013, довжина дистанції - 65 тис. кілометрів. Крім космосу, оргкомітет Сочі-2014 має намір відправити факел на дно Байкалу, на найвищу гору Європи Ельбрус і на Північний полю