19 лютого 2013 р.

Герої космосу



У 1961 році російський офіцер Юрій Гагарін першим здійснив космічний політ навколо нашої планети і приземлився на рідну Землю. Сьогодні космічні кораблі навіть з екіпажем, літають в автоматичному режимі, тобто управляються за допомогою команд, що посилаються з центру управління польотом.
За довколаполітична суєтою ми часто забуваємо про прогрес, про те, що люди займалися і займаються наукою, літали та літають до зірок. Так  скільки же українського є у космосі?


Герої космосу:
Павло Романович Попович
Георгій Тимофійович Береговий
Володимир Опанасович Ляхов
Володимир Володимирович Васютин
Василь Васильович Циблієв
Георгій Степанович Шонін
Леонід Іванович Попов
Олександр Олександрович Волков
Юрій Іванович Маленченко
Георгій Тимофійович Добровольський
Леонід Денисович Кизим
Анатолій Семенович Левченко
Юрій Павлович Гідзенко
Віталій Михайлович Жолоблв
Ігор Петрович Вовк
Анатолій Павлович Арцебальський
Юрій Іванович Онуфрієнко
Леонід Костянтинович Каденюк
Українські вчені:
КОРОЛЬОВ Сергій Павлович (1907-1966) І народився в м. Житомирі, навчався в Києві та Одесі. Сергій Павлович був головним конструктором j ракетно-космічної техніки, основоположником практичної космонавтики.
ГЛУШКО Валентин Петрович (1908-1989) і народився в м. Одесі. Конструктор потужних рідинних реактивних двигунів, установлених практично на всіх радянських бойових балістичних ракетах і ракетах-носіях, які вивели в космос перші космічні кораблі з космонавтами.
ЧОЛОМЕЙ ВОЛОДИМИР МИКОЛАЙОВИЧ (1914-1984) народився в м. Седлеці (зараз м. Седльце на території Польщі), але ще немовлям був вивезений батьками-вчителями до Полтави й вважав це місто своєю єдиною малою батьківщиною. Під його керівництвом була створена потужна ракета-носій «Протон» (УР-500), перші орбітальні станції «Салют».

Джерело: http://answers.in.ua/, http://www.fizika.net.ua